Zeleninový salát s mozzarellou

20 hodnocení

Recept na zeleninový salát s mozzarellou
Recept na zeleninový salát s mozzarellou

Salát Caprese známe všichni. Základem jsou voňavá zralá rajčata, kvalitní mozzarella a čerstvá bazalka. Obohatili jsme ho o mix salátů a připravili tak svěží lehký oběd nebo večeři. Zkuste to taky.

Na zeleninový salát s mozzarellou potřebujeme

Čerstvá bazalkapodle chuti
Mozzarella100 g
Olivový olej10 ml
Salát polníček50 g
Baby špenát50 g
Cherry rajče50 g
Salát rukola50 g
Sůlpodle chuti
Pepřpodle chuti

Nechcete vážit?

  • 10 ml olivového oleje je zhruba 1 polévková lžíce.

Jak připravit zeleninový salát s mozzarellou

  1. Cherry rajčata omyjeme a překrojíme napůl. 
  2. Přidáme mix salátů (polníček, rukolu a baby špenát).  
  3. Zakápneme olivovým olejem.  
  4. Přidáme čerstvě nasekanou bazalku, dle chuti dosolíme, opepříme a vše lehce promícháme.  
  5. Před servírováním přidáme do salátu mozzarellu nakrájenou na kostičky a podáváme.  

Salát Caprese tak trochu jinak

Salát Caprese je původem z regionu Campania na jihu Itálie a jeho jméno se odvozuje od města Capri, kde přesně tento recept vznikl. Je to sice především letní pokrm, ale určitě si ho rádi vychutnáte během celého roku. Caprese se podává jako jednoduchý předkrm i jako lehký hlavní chod („secondo piatto“).  Vzhledem k tomu, že region Campania je slavný svou excelentní „mozzarella di bufala”, připravuje se originální recept právě s touhle mozzarellou. Dalšími ingrediencemi jsou bazalka, rajčata, oreganoolivový olej, který samozřejmě nesmí chybět v italské kuchyni.

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci:1 530 kJ/366 kcal
Bílkoviny21 g
Sacharidy6,4 g
Tuky27,8 g
Vláknina4,2 g

Hodnocení od našich spokojených zákazníků

5,0
20 hodnocení
Martina Weisserová manažerka produktového oddělení a dietní koučka KetoDiet

Naše dietní koučka je v oblasti výživového poradenství jako doma. Zdravý jídelníček je pro ni vášní. Vymýšlí pro vás recepty z kvalitních surovin.

Pečivo, ktoré vašu diétu neprekazí

Protein rovnou do e-⁠mailu

Recepty, novinky a tajné akce.

Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.

Odesláním e-⁠mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů