Zapečené žampiony portobello

3 hodnocení

Recept na zapečené žampiony portobello
Recept na zapečené žampiony portobello

Velké krémové portobello žampiony – chutnají skvěle a jsou úplně bez cukru. Spolehlivě poslouží jako hlavní jídlo, třeba plněné mletým masem a sypané sýrem. 

Na zapečené žampiony portobello potřebujeme

Proteinová omeleta – příchuť ementál a sušená rajčata27 g
Žampion portobello300 g
Mleté hovězí maso80 g
Cibule bílá20 g
Cherry rajče50 g
Parmezán14 g
Česnek3 g
Sůldle chuti
Pepřdle chuti
Olivový olej20 ml
Sušené oregáno2 g
Voda30 ml

Nechcete vážit?

Z uvedených surovin vytvoříme 2 porce zapečených žampionů portobello.  

  • 27 g proteinové omelety = 1 sáček 

  • 300 g žampionů portobello = 2 větší kusy 

  • 14 g parmezánu = 2 polévkové lžíce 

  • 3 g česneku = 1 menší stroužek 

  • 20 ml olivového oleje = 2 polévkové lžíce 

  • 2 g sušeného oregána = ½ čajové lžičky 

Jak připravit zapečené žampiony portobello

  1. Žampiony očistíme a odstraníme nožičky, které nakrájíme na malé kostičky. 
  2. Na lžíci olivového oleje zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a restujeme. 
  3. Jakmile se maso zatáhne, přisypeme pokrájené nožičky žampionů a chvíli restujeme. 
  4. Přidáme prolisovaný česnek.  
  5. Směs lehce osolíme, opepříme a na závěr přidáme nadrobno pokrájená rajčata a oregano. 
  6. Zapékací misku vymažeme lžící olivového oleje a položíme do ní žampiony, které naplníme masovou směsí
  7. Směs na proteinovou omeletu rozmícháme ve velmi malém množství vody a zalijeme jí nachystané žampiony. 
  8. Misku zakryjeme alobalem, pečeme zakryté v troubě vyhřáté na 180 °C 20 minut. 
  9. Poté opatrně odstraníme alobal, žampiony lehce posypeme strouhaným sýrem a odkryté pečeme ještě asi 10 minut. 

Makroživiny a energetická hodnota

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci:1 245 kJ/ 298 kcal
Bílkoviny22 g
Sacharidy7,5 g
Tuky19,3 g
Vláknina3,4 g

Po kterých surovinách můžete ještě sáhnout?

Místo cherry rajčátek klidně využijte sušená rajčata. Místo parmezánu např. mozarellu nebo gorgonzolu. Žampiony můžete dochutit i čerstvě sekanými bylinkami (např. bazalkou či pažitkou). 

Použité produkty

Hodnocení od našich spokojených zákazníků

4,3
3 hodnocení
Silvie Labuťová autorka receptů KetoDiet

Autorka báječných keto receptů z těch nejkvalitnějších surovin. Je důkazem toho, že vařit se dá chutně i bez zbytečných cukrů.

Zkuste i další recepty s houbami a se zeleninou

Protein rovnou do e-⁠mailu

Recepty, novinky a tajné akce.

Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.

Odesláním e-⁠mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů