Zapečená proteinová omeleta

2 hodnocení

Recept na zapečenou proteinovou omeletu
Recept na zapečenou proteinovou omeletu

S našimi proteinovými jídly můžete v kuchyni čarovat. Důkazem je tenhle recept, ve kterém proteinovou omeletu zapékáme se zeleninou a se sýrem. Je to snadné! Pusťte se do toho.

Na zapečenou proteinovou omeletu potřebujeme

Proteinová omeleta – příchuť ementál a sušená rajčata27 g
Žampion bílý100 g
Cuketa100 g
Cherry rajče50 g
Cibulka jarní20 g
Tvrdý sýr (45 % tuku)50 g
Olivový olej10 ml
Máslo5 g
Mandlová mouka10 g
Sůldle chuti
Pepřdle chuti
Drcený kmín2 g
Voda100 ml
Čerstvá bazalkadle chuti

Nechcete vážit?

Z uvedených surovin vytvoříme 2 porce omelety.

Na tento recept jsme použili sýr typu gouda.

  • 27 g proteinové omelety je 1 sáček.
  • 10 ml olivového oleje je zhruba 1 polévková lžíce.
  • 10 g mandlové mouky je zhruba 1 polévková lžíce
  • 2 g drceného kmínu je zhruba špetka (½ čajové lžičky).

Jak připravit zapečenou proteinovou omeletu

  1. Žampiony nakrájíme na plátky, cuketu na půlkolečka, bílou část jarní cibulky a rajčata na kolečka, tvrdý sýr nastrouháme nahrubo na struhadle.
  2. Na olivovém oleji krátce zpěníme jarní cibulku, přidáme cuketu a žampiony a orestujeme.
  3. Ochutíme pepřem a mletým kmínem, lehce osolíme (se solí opatrně, sýr je slaný sám o sobě).
  4. Zapékací misku vymažeme změklým máslem a vysypeme mandlovou moukou.
  5. Směs na proteinovou omeletu rozmícháme dle návodu ve 100 ml vody.
  6. Do nachystané misky přendáme orestovanou zeleninu, posypeme nasekanou čerstvou bazalkou, zalijeme směsí na omeletu a navrch poklademe na kolečka nakrájená rajčata.
  7. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 15–20 minut.
  8. Poté opatrně vyndáme z trouby, posypeme nastrouhaným sýrem a vrátíme zpět.
  9. Dopékáme dalších asi 10 minut, sýr se musí zcela rozpustit a měl by vytvořit zlatavou krustu.
  10. Při podávání posypeme dle chuti nasekanou čerstvou bazalkou.

S čím je omeleta také dobrá?

Do zapečené omelety můžete přidat i listový špenát a sýr gouda nahradit např. mozzarellou.

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci:1 089 kJ/261 kcal
Bílkoviny27,4 g
Sacharidy7,2 g
Tuky18,3 g
Vláknina3,6 g

Použité produkty

Hodnocení od našich spokojených zákazníků

4,5
2 hodnocení
Silvie Labuťová autorka receptů KetoDiet

Autorka báječných keto receptů z těch nejkvalitnějších surovin. Je důkazem toho, že vařit se dá chutně i bez zbytečných cukrů.

Proteinová omeleta v hlavní roli

Protein rovnou do e-⁠mailu

Recepty, novinky a tajné akce.

Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.

Odesláním e-⁠mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů