Recept na zapečenou cuketu
Recept na zapečenou cuketu

Cukety jsou skvělé nejen v průběhu redukčních diet. Obsahují spoustu vlákniny, vitamínů a minerálů. V troubě je lze zapékat na stovky způsobů. My jsme sáhli po pórku. Ochutnáte?

Na zapečenou cuketu potřebujeme

proteinová placka – příchuť česnek27 g
Cuketa100 g
Česnek3 g
Pórek10 g
Olivový olej10 ml
Smetana na vaření50 ml
Kmín1 g
Sušené oregáno2 g
Sůldle chuti
Pepřdle chuti
Voda70 ml

Nechcete vážit?

  • 27 g proteinové placky = 1 sáček 
  • 3 g česneku = 1 menší stroužek 
  • 10 ml olivového oleje = 1 polévková lžíce 
  • 30 ml smetany na vaření = 3,5 polévkové lžíce 
  • 1 g kmínu = ½ čajové lžičky 
  • 2 g sušeného oregana = 1 čajová lžička 

Jak připravit zapečenou cuketu

  1. Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle. 
  2. Osolíme ji a necháme pustit vodu, kterou z ní vymačkáme a slijeme.  
  3. Pórek nakrájíme na tenká půlkolečka. 
  4. Směs na česnekovou placku důkladně metličkou rozmícháme v 70 ml vody smíchané s 30 ml smetany. 
  5. K vymačkané cuketě přidáme pórek a ochutíme kmínem, oreganem a pepřem, zlehka osolíme. 
  6. Do olejem vymazané zapékací misky rozprostřeme cuketu a zalijeme nachystanou směsí na česnekovou placku. 
  7. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C po dobu 25–30 minut. 

Makroživiny a energetická hodnota

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci:1 116 kJ/267 kcal 
Bílkoviny19 g
Sacharidy8.5 g
Tuky17,2 g
Vláknina1,4 g

Cuketová nádivka k masu a rybám

Zapečenou cuketu lze využít i jako přílohu ve smyslu nádivky. Od 2. kroku dietního plánu ji můžete servírovat společně s menším plátkem oblíbeného libového masa nebo ryby.  

Použité produkty

Hodnocení od našich spokojených zákazníků

4,6
5 hodnocení
Silvie Labuťová autorka receptů KetoDiet

Autorka báječných keto receptů z těch nejkvalitnějších surovin. Je důkazem toho, že vařit se dá chutně i bez zbytečných cukrů.

Další zeleninové recepty přijdou vhod

Protein rovnou do e-⁠mailu

Recepty, novinky a tajné akce.

Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.

Odesláním e-⁠mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů