
- velmi snadné
- 1 porce
- 40 min
- od 1. kroku

Cukety jsou skvělé nejen v průběhu redukčních diet. Obsahují spoustu vlákniny, vitamínů a minerálů. V troubě je lze zapékat na stovky způsobů. My jsme sáhli po pórku. Ochutnáte?
Na zapečenou cuketu potřebujeme
proteinová placka – příchuť česnek | 27 g |
Cuketa | 100 g |
Česnek | 3 g |
Pórek | 10 g |
Olivový olej | 10 ml |
Smetana na vaření | 50 ml |
Kmín | 1 g |
Sušené oregáno | 2 g |
Sůl | dle chuti |
Pepř | dle chuti |
Voda | 70 ml |
Nechcete vážit?
- 27 g proteinové placky = 1 sáček
- 3 g česneku = 1 menší stroužek
- 10 ml olivového oleje = 1 polévková lžíce
- 30 ml smetany na vaření = 3,5 polévkové lžíce
- 1 g kmínu = ½ čajové lžičky
- 2 g sušeného oregana = 1 čajová lžička
Jak připravit zapečenou cuketu
- Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle.
- Osolíme ji a necháme pustit vodu, kterou z ní vymačkáme a slijeme.
- Pórek nakrájíme na tenká půlkolečka.
- Směs na česnekovou placku důkladně metličkou rozmícháme v 70 ml vody smíchané s 30 ml smetany.
- K vymačkané cuketě přidáme pórek a ochutíme kmínem, oreganem a pepřem, zlehka osolíme.
- Do olejem vymazané zapékací misky rozprostřeme cuketu a zalijeme nachystanou směsí na česnekovou placku.
- Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C po dobu 25–30 minut.
Makroživiny a energetická hodnota | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci: | 1 116 kJ/267 kcal |
Bílkoviny | 19 g |
Sacharidy | 8.5 g |
Tuky | 17,2 g |
Vláknina | 1,4 g |
Cuketová nádivka k masu a rybám
Zapečenou cuketu lze využít i jako přílohu ve smyslu nádivky. Od 2. kroku dietního plánu ji můžete servírovat společně s menším plátkem oblíbeného libového masa nebo ryby.

Použité produkty
Hodnocení od našich spokojených zákazníků
4,6
5 hodnocení
Vhodné jako
Autor
Silvie LabuťováAutorka báječných keto receptů z těch nejkvalitnějších surovin. Je důkazem toho, že vařit se dá chutně i bez zbytečných cukrů.
Další zeleninové recepty přijdou vhod
Online


Potřebujete poradit?

Protein rovnou do e-mailu
Recepty, novinky a tajné akce.
Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.
Odesláním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů