Black Friday – vybraný protein za poloviční ceny!
Navíc sleva 20 % i na Stay fit. Kód: BLACK
Navíc sleva 20 % i na Stay fit. Kód: BLACK
Žampiony nemají tak výrazně houbovou chuť, proto si je oblíbili i ti, kteří houby nemusí. Zapečené chutnají skvěle. Třeba plněné šunkou a sýrem feta, zalité směsí plnou bílkovin.
Proteinová omeleta – příchuť ementál a sušená rajčata | 27 g |
Žampion bílý | 150 g |
Sýr feta | 60 g |
Cibulka jarní | 20 g |
Šunka od kosti | 40 g |
Olivový olej | 15 ml |
Sůl | dle chuti |
Pepř | dle chuti |
Čerstvá petrželka | hrst |
Drcený kmín | 1 g |
Voda | 50 ml |
Z uvedených vytvoříme 2 porce žampionů plněných fetou.
27 g proteinové omelety = 1 sáček
15 ml olivového oleje = 1,5 polévkové lžíce
1 g drceného kmínu = ½ čajové lžičky
Žampiony oloupeme, odstraníme nožičky a přebytečný okraj, aby se nám v žampionu vytvořil co nejhlubší důlek.
Na lžíci oleje orestujeme nadrobno nakrájenou jarní cibulku, přidáme na malé kostičky nakrájené nožičky žampionů a restujeme.
Jakmile žampiony změknou, přidáme kostičky šunky.
Společně orestujeme, opepříme, dochutíme mletým kmínem a přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať.
Hotovou směs přendáme do misky a necháme trochu zchladnout.
Jakmile směs zchladne, přidáme na kostičky nakrájený sýr feta (část sýru můžeme ponechat, nastrouhat na hrubém struhadle a posypat jím hotový pokrm) a promícháme.
Do zapékací misky, kterou jsme vymazali lžičkou oleje, naskládáme žampiony.
Naplníme je připravenou směsí (zbylou směs, která se nám nevejde do žampionů, navrstvíme vedle nich do misky).
Žampiony zalijeme směsí na proteinovou omeletu rozmíchanou v 50 ml vody.
Pečeme 30 minut zakryté alobalem v troubě vyhřáté na 170 °C.
Poté alobal odstraníme a pečeme dalších 10–15 minut (doba pečení se odvíjí od velikosti žampionů).
Makroživiny a energetická hodnota | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci: | 1 045 kJ/ 250 kcal |
Bílkoviny | 19,4 g |
Sacharidy | 4 g |
Tuky | 17 g |
Vláknina | 1,9 g |
Budete potřebovat:
Postup:
Autorka báječných keto receptů z těch nejkvalitnějších surovin. Je důkazem toho, že vařit se dá chutně i bez zbytečných cukrů.
Recepty, novinky a tajné akce.
Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.