
- velmi snadné
- 1 porce
- 20 min
- od 1. kroku

Milujete těstoviny na všechny způsoby? Rozšiřte svůj repertoár o tenhle recept. Čerstvá zelenina restováním na ghí krásně zesládne a pražený dýňová semínka jim dodají ten pravý šmrnc.
Na těstoviny se špenátem a s žampiony potřebujeme
Proteinové těstoviny – fusilli (7 porcí) | 25 g |
Baby špenát | 100 g |
Žampion bílý | 70 g |
Olivový olej | 10 ml |
Cuketa | 50 g |
Pórek | 30 g |
Sůl | dle chuti |
Pepř | dle chuti |
Čerstvá bazalka | dle chuti |
Přepuštěné máslo (ghí) | 10 g |
Dýňová semínka | 10 g |
Nechcete vážit?
- 25 g proteinových těstovin je ½ sáčku.
- 10 ml olivového oleje je zhruba 1 polévková lžíce.
- 10 g přepuštěného másla (ghí) je 1 polévková lžíce.
- 10 g dýňových semínek je přibližně 1 polévková lžíce.
Jak připravit těstoviny se špenátem a s žampiony
- Proteinové těstoviny FUSILLI připravíme podle návodu.
- Nakrájené žampiony, čerstvý baby špenát, cuketu a pórek orestujeme na pánvi na přepuštěném másle.
- Zeleninovou směs vmícháme do uvařených těstovin.
- Osolíme a opepříme.
- Přidáme na sucho opražená dýňová semínka a čerstvou bazalku.
- Na závěr zakápneme olivovým olejem a promícháme.
Jak vyrobit ghí
- 500 g nesoleného másla dáme do kastrolu se silným dnem a na středním ohni ho rozpustíme.
- Ztlumíme plamen tak, aby máslo jen maličko bublalo.
- Kastrol nezakrýváme. Máslo bude pěnit a prskat. Na povrchu se začne srážet bílkovina. Máslo se krásně rozvoní a zezlátne.
- Pečlivě hlídáme, ať máslo nepřipálíme, mělo by zůstat zlatavé, nesmí zhnědnout.
- Sraženinu na povrchu sbíráme děrovanou lžící.
- Až bude máslo čisté a přestane prskat, je čas stáhnout ho z ohně.
- Necháme ho trochu zchladnout.
- Přecedíme ho přes jemné sítko nebo plátýnko do čisté sklenice s pevným uzávěrem.
- Ghí jsme připálili, pokud je cítit oříškově a zhnědlo.
- Půl kila másla nám zabere asi 15 minut vaření. Pokud ho bude víc, bude to trvat déle.
- Přepuštěné máslo chováváme v uzavřené nádobě v chladu.

Výživové hodnoty | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci: | 1 522 kJ/ 364 kcal |
Bílkoviny | 18,7 g |
Sacharidy | 9,6 g |
Tuky | 24,8 g |
Vláknina | 14,2 g |
Použité produkty
Hodnocení od našich spokojených zákazníků
4,6
23 hodnocení
Vhodné jako
Autor
Martina WeisserováNaše dietní koučka je v oblasti výživového poradenství jako doma. Zdravý jídelníček je pro ni vášní. Vymýšlí pro vás recepty z kvalitních surovin.
Keto těstoviny v dalších variantách
Online


Potřebujete poradit?

Protein rovnou do e-mailu
Recepty, novinky a tajné akce.
Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.
Odesláním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů