Recept na low carb dezert – skořicovou panna cottu
Recept na low carb dezert – skořicovou panna cottu

Mlsáte lžičku za lžičkou a najednou je tenhle low carb dezert pryč. A víte co? Vůbec si to nemusíte vyčítat. Recept je totiž dietní a vy si můžete voňavou panna cottu dopřát bez obav i během hubnutí.

Na skořicovou panna cottu potřebujeme

Proteinová panna cotta – příchuť smetana a vanilka (7 porcí)27 g
Mandlové mléko50 ml
Jogurt bílý řecký25 g
Tvaroh tučný (vanička)25 g
Čekankový sirup5 g
Skořice mletá2 g
Kakao holandské2 g

Nechcete vážit?

  • 25 g bílého jogurtu jsou zhruba 2,5 polévkové lžíce. Do receptu jsme použili jogurt s 3,7 % obsahu tuku.
  • 25 g tvarohu jsou zhruba 2,5 polévkové lžíce.
  • 5 g čekankového sirupu je asi 1 čajová lžička.
  • 2 g mleté skořice a kakaa je asi 1/3 čajové lžičky.

Jak připravit panna cottu se skořicí

  1. Tvaroh, jogurt, mandlové mléko, čekankový sirup a mletou skořici smícháme v misce. 
  2. Přidáme směs na proteinovou panna cottu a metličkou vyšleháme tak, aby se všechny ingredience spojily
  3. Směs nalijeme do skleničky a necháme v lednici alespoň 60 minut ztuhnout
  4. Před podáváním ozdobíme kakaem.

Vyzkoušejte panna cottu s jablečným přelivem

Polovinu jablka oloupeme, nakrájíme na malé kousky a zalijeme vodou tak, aby bylo sotva ponořené. Osladíme xylitolem a podusíme do měkka. Jablečným rozvarem můžeme přelít panna cottu.

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci:816 kJ/195 kcal
Bílkoviny22,4 g
Sacharidy8,1 g
Tuky6,8 g
Vláknina6,3 g

Použité produkty

Hodnocení od našich spokojených zákazníků

4,6
17 hodnocení
Silvie Labuťová autorka receptů KetoDiet

Autorka báječných keto receptů z těch nejkvalitnějších surovin. Je důkazem toho, že vařit se dá chutně i bez zbytečných cukrů.

Sladce a bez výčitek. Dejte si

Protein rovnou do e-⁠mailu

Recepty, novinky a tajné akce.

Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.

Odesláním e-⁠mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů