Vánoční sleva 15 % s kódem ZIMA2024
Každý den navíc jiná odměna v adventním kalendáři.
Každý den navíc jiná odměna v adventním kalendáři.
Čerstvý pstruh, voňavý tymián a grilovaná zelenina, díky které bude váš talíř vypadat jako duha. Připravte si křehkou rybu na grilu podle snadného receptu.
Pstruh | 100 g |
Olivový olej | 20 ml |
Čerstvý tymián | dle chuti |
Citrón | 30 g |
Cuketa | 50 g |
Lilek (baklažán) | 50 g |
Žampion bílý | 50 g |
Paprika žlutá | 50 g |
Cibule červená | 30 g |
Česnek | 3 g |
Sůl | dle chuti |
Pepř | dle chuti |
Čerstvý rozmarýn | dle chuti |
Nepohrdejte šupinami, na grilu vám ušetří spoustu práce, jelikož udrží křehké maso pohromadě. Pokud kůži nechcete sníst, lze ji jednoduše sundat na konci grilování. Nezapomeňte však, že opečená kůže některých ryb (třeba pstruha či makrely) je sama o sobě delikátní a křupavá.
Moment pravdy je tu. Filety vždy otáčíme maximálně jednou, jinak se budou zbytečně vysušovat, a navíc riskujeme, že je zbytečně potrháme. Neotáčíme je kleštěmi ani vidličkou (do grilovaného masa nikdy nepícháme) – namísto toho použijeme obracečku.
Tu opatrně vsuneme pod filet a jemným pohybem ze strany na stranu se propracujeme až do středu. Pokud vidíme, že děláme více škody než užitku a maso se trhá, znamená to, že strana ještě není hotová. Pokud to jde dobře, tak druhou obracečkou (nebo jiným tupým nástrojem) podržíme druhou stranu filetu a pak ho opatrně otočíme.
Náš tip:
Velmi tenké filety (méně než 2 cm) často ani otáčet nemusíte. Stačí, abyste je opékali na silném žáru a pod víkem.
Výživové hodnoty | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci: | 1 540 kJ/368 kcal |
Bílkoviny | 22,7 g |
Sacharidy | 13 g |
Tuky | 24 g |
Vláknina | 4,8 g |
Naše dietní koučka je v oblasti výživového poradenství jako doma. Zdravý jídelníček je pro ni vášní. Vymýšlí pro vás recepty z kvalitních surovin.
Recepty, novinky a tajné akce.
Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.