Pstruh na grilu s grilovanou zeleninou

3 hodnocení

Pstruh – recept na grilu se zeleninou
Pstruh – recept na grilu se zeleninou

Pstruh – recept na grilu se zeleninou

Pstruh – recept na grilu se zeleninou

Čerstvý pstruh, voňavý tymián a grilovaná zelenina, díky které bude váš talíř vypadat jako duha. Připravte si křehkou rybu na grilu podle snadného receptu.

Pstruh – recept na grilu se zeleninou

Na grilovaného pstruha se zeleninou potřebujeme

Pstruh100 g
Olivový olej20 ml
Čerstvý tymiándle chuti
Citrón30 g
Cuketa50 g
Lilek (baklažán)50 g
Žampion bílý50 g
Paprika žlutá50 g
Cibule červená30 g
Česnek3 g
Sůldle chuti
Pepřdle chuti
Čerstvý rozmarýndle chuti

Nechcete vážit?

  • 20 ml olivového oleje jsou zhruba 2 polévkové lžíce.
  • 3 g česnek je přibližně 1 menší stroužek.
  • 30 g čerstvého citrónu jsou asi 3 plátky.

Jak připravit grilovaného pstruha se zeleninou

  1. Pstruha omyjeme, osušíme a uvnitř i zvenku osolíme.
  2. Dovnitř pstruha vložíme kolečka citronu a čerstvý tymián.
  3. Grilujeme z každé strany cca 7 minut.
  4. Zeleninu nakrájíme na kolečka, potřeme olivovým olejem a posypeme ji čerstvým rozmarýnem.
  5. Zeleninu grilujeme 3–6 minut.
  6. Grilovaného pstruha servírujeme společně se zeleninou.

Nezbavujte se kůže

Nepohrdejte šupinami, na grilu vám ušetří spoustu práce, jelikož udrží křehké maso pohromadě. Pokud kůži nechcete sníst, lze ji jednoduše sundat na konci grilování. Nezapomeňte však, že opečená kůže některých ryb (třeba pstruha či makrely) je sama o sobě delikátní a křupavá.

Správná otočka

Moment pravdy je tu. Filety vždy otáčíme maximálně jednou, jinak se budou zbytečně vysušovat, a navíc riskujeme, že je zbytečně potrháme. Neotáčíme je kleštěmi ani vidličkou (do grilovaného masa nikdy nepícháme) – namísto toho použijeme obracečku.

Tu opatrně vsuneme pod filet a jemným pohybem ze strany na stranu se propracujeme až do středu. Pokud vidíme, že děláme více škody než užitku a maso se trhá, znamená to, že strana ještě není hotová. Pokud to jde dobře, tak druhou obracečkou (nebo jiným tupým nástrojem) podržíme druhou stranu filetu a pak ho opatrně otočíme.

Náš tip: 

Velmi tenké filety (méně než 2 cm) často ani otáčet nemusíte. Stačí, abyste je opékali na silném žáru a pod víkem

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci:1 540 kJ/368 kcal
Bílkoviny22,7 g
Sacharidy13 g
Tuky24 g
Vláknina4,8 g

Hodnocení od našich spokojených zákazníků

4,7
3 hodnocení
Martina Weisserová manažerka produktového oddělení a dietní koučka KetoDiet

Naše dietní koučka je v oblasti výživového poradenství jako doma. Zdravý jídelníček je pro ni vášní. Vymýšlí pro vás recepty z kvalitních surovin.

Zkuste i další podobné recepty

Protein rovnou do e-⁠mailu

Recepty, novinky a tajné akce.

Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.

Odesláním e-⁠mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů