Black Friday – vybraný protein za poloviční ceny!
Navíc sleva 20 % i na Stay fit. Kód: BLACK
Navíc sleva 20 % i na Stay fit. Kód: BLACK
Nízkosacharidové fusilli v sobě mají až pětkrát víc bílkovin než klasické těstoviny. Připravte si k nim během chvíle vynikající špenátovou omáčku a posypte je parmezánem.
proteinové těstoviny – fusilli | 50 g |
Baby špenát | 60 g |
Česnek | 3 g |
Smetana ke šlehání | 50 ml |
Smetana na vaření | 20 ml |
Olivový olej | 15 ml |
Parmezán | 20 g |
Sůl | dle chuti |
Pepř | dle chuti |
Voda | dle chuti |
Z uvedených surovin vytvoříme 2 porce těstovin se špenátovou omáčkou.
Proteinové fusilli uvaříme dle návodu v osolené vodě.
Listový špenát překrájíme na menší kousky a krátce orestujeme na olivovém oleji.
Ke špenátu přidáme prolisovaný česnek, opepříme, podlijeme vodou a necháme asi minutu vařit.
Přilijeme obě smetany, přidáme uvařené fusilli a mícháme, dokud se omáčka nevsákne do těstovin, a tím se nezredukuje asi na polovinu svého objemu.
Nakonec do těstovin přisypeme strouhaný sýr, promícháme, odstavíme a dle chuti trochu osolíme.
Makroživiny a energetická hodnota | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci: | 1 134 kJ/ 271 kcal |
Bílkoviny | 14 g |
Sacharidy | 5 g |
Tuky | 19,7 g |
Vláknina | 9,5 g |
Do mixéru vložte 100 g umytého špenátu, oloupaný česnek, nastrouhaný parmezán, hrst vlašských ořechů a rozmixujte. Po částech přidávejte polévkovou lžící olivový olej, až špenátové pesto nabere požadovanou polohrubou konzistenci. Osolte, opepřete a zakápněte citronovou šťávou.
Autorka báječných keto receptů z těch nejkvalitnějších surovin. Je důkazem toho, že vařit se dá chutně i bez zbytečných cukrů.
Recepty, novinky a tajné akce.
Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.