- snadné
- 2 porce
- 30 min
- od 1. kroku

Minestrone, tradiční italskou polévku plnou zeleniny, můžete volně obměňovat podle sezóny. My jsme pro vás připravili variantu vhodnou i do dietního plánu. Ochutnejte.
Na proteinovou polévku minestrone potřebujeme
Proteinová polévka – rajčatová s nudlemi (7 porcí) | 68 g |
Cuketa | 50 g |
Kapusta růžičková | 30 g |
Celer řapíkatý | 20 g |
Žampion bílý | 50 g |
Cibulka jarní | 20 g |
Paprika žlutá | 30 g |
Olivový olej | 20 ml |
Paprika mletá sladká | 2 g |
Čerstvá bazalka | dle chuti |
Sůl | dle chuti |
Pepř | dle chuti |
Voda | 600 ml |
Nechcete vážit?
Z uvedených surovin vytvoříme 2 porce polévky.
- 68 g proteinové polévky jsou 2 sáčky.
- 20 ml olivového oleje jsou 2 polévkové lžíce.
- 2 g mleté papriky je 1 zarovnaná čajová lžička.
Jak připravit proteinovou polévku minestrone
- Nejprve si připravíme zeleninu: Cuketu nakrájíme na tenčí půlkolečka (lepší je menší mladá cuketa), žampiony na plátky, řapíkatý celer a bílou papriku na kostičky, růžičkovou kapustu na proužky, cibulku najemno.
- Na polovině uvedeného množství oleje zpěníme krátce jarní cibulku, přidáme cuketu, krátce opečeme, poté přihodíme žampiony a trochu osolíme.
- K upravené zelenině přidáme zbytek oleje a zeleniny.
- Vše krátce opečeme, zalijeme 100 ml vody, dochutíme mletou paprikou a pepřem a necháme cca 5 minut vařit.
- Mezitím směs na rajčatovou polévku zalijeme ve vhodné nádobě 500 ml horké vody a důkladně rozmícháme.
- Takto připravenou polévku přidáme k zeleninovému základu, dochutíme nasekanou čerstvou bazalkou a krátce povaříme (maximálně 5 minut, aby se chutě propojily).
Minestrone – tradiční italská polévka
Přesný recept na minestrone neexistuje, liší se region od regionu. Tato polévka se připravuje jak s masem, tak i výlučně zeleninová. Její chuť i vzhled ovlivňuje rovněž roční období, protože se vaří převážně ze sezónní zeleniny. To nám zajistí čerstvost surovin a skvělou chuť. Na přípravu se používají různé druhy zeleniny. Polévka se doporučuje vařit dostatečně dlouhou dobu, např. v Janově ji vaří v průměru až 8 hodin (ideálně v průběhu celé noci).
Výživové hodnoty | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci: | 994 kJ/238 kcal |
Bílkoviny | 20,2 g |
Sacharidy | 12,2 g |
Tuky | 11 g |
Vláknina | 3,8 g |
Použité produkty
Hodnocení od našich spokojených zákazníků
Vhodné jako
Autor
Silvie LabuťováAutorka báječných keto receptů z těch nejkvalitnějších surovin. Je důkazem toho, že vařit se dá chutně i bez zbytečných cukrů.
Další polévky i jiné recepty


Potřebujete poradit?

Protein rovnou do e-mailu
Recepty, novinky a tajné akce.
Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.