

Recept na pikantní kuře na kysaném zelí

Recept na pikantní kuře na kysaném zelí
- velmi snadné
- 3 porce
- 60 min
- od 2. kroku

Každý máme určitě oblíbený recept na přípravu kuřete. Zkuste ho sem tam obměnit. Dodejte kuřecímu masu grády pikantní paprikou, přidejte kysané zelí. Poradíme, jak na to.


Na pikantní kuře se zelím potřebujeme
Proteinové těstoviny – fusilli (7 porcí) | 50 g |
Kuřecí stehno | 200 g |
Zelí kysané | 200 g |
Zakysaná smetana | 200 g |
Sůl | dle chuti |
Pepř | dle chuti |
Kmín | 2 g |
Paprika mletá pálivá | 2 g |
Česnek | 3 g |
Bobkový list | 3 ks |
Voda | 150 ml |
Nechcete vážit?
Z uvedených surovin vytvoříme celkem 3 porce kuřete se zelím.
- 50 g proteinových těstovin = 1 sáček
- 2 g kmínu = 1 zarovnaná čajová lžička
- 2 g mleté papriky = 1 zarovnaná čajová lžička
- 3 g česneku = 1 menší stroužek
Jak připravit pikantní kuře se zelím
- Kuřecí stehna (případně paličky) ochutíme solí, pepřem, kmínem a trochou mleté pálivé papriky.
- Na dno pekáčku rozprostřeme kysané zelí, lehce ho posypeme kmínem a zbytkem mleté pálivé papriky.
- Přidáme bobkový list, celý stroužek česneku a podlijeme vodou.
- Na zelí položíme kuřecí stehna (paličky), pekáček zakryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C po dobu 40 minut.
- Zatímco se peče kuře, uvaříme si dle návodu v osolené vodě proteinové fusilli.
- Po uvedené době vyjmeme pekáček z trouby, odstraníme opatrně alobal, vyjmeme kuřecí paličky, odstraníme bobkový list a stroužek česneku a k ochucenému zelí přidáme uvařené fusilli a zakysanou smetanu.
- Důkladně zamícháme, případně dochutíme ještě solí a pepřem, vrátíme zpět kuřecí paličky a vložíme nezakrytý pekáček do trouby ještě asi na 5–10 minut.
Kuře se zelím ještě výraznější
Chuť kuřecích paliček ještě více zvýraznit, zabalte před pečením každou z paliček do plátku sušené parmské šunky. Od 3. kroku dietního plánu můžete k zelí přidat i polovinu zeleného jablka nakrájeného na kostičky.


Videorecept na pikantní kuře na kysaném zelí
Makroživiny a energetická hodnota | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci: | 1 301 kJ/ 311 kcal |
Bílkoviny | 20,4 g |
Sacharidy | 7,5 g |
Tuky | 20,5 g |
Vláknina | 8,1 g |
Použité produkty
Hodnocení od našich spokojených zákazníků
Vhodné jako
Autor
Silvie LabuťováAutorka báječných keto receptů z těch nejkvalitnějších surovin. Je důkazem toho, že vařit se dá chutně i bez zbytečných cukrů.
Zkuste i další recepty nejen z kuřecího masa


Potřebujete poradit?

Protein rovnou do e-mailu
Recepty, novinky a tajné akce.
Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.