
- náročnější
- 2 porce
- 45 min
- od 2. kroku

Pizza – fenomén oblíbený napříč celým světem. Nemusíte se jí vzdávat ani v průběhu hubnutí. Vyzkoušejte naši netradiční bezlepkovou pizzu s rajčatovým základem, obloženou šunkou a sýrem.
Na keto pizzu potřebujeme
Proteinová omeleta – příchuť ementál a sušená rajčata | 27 g |
Květák | 180 g |
Mozzarella | 60 g |
Rajče | 80 g |
Cibule bílá | 15 g |
Česnek | 3 g |
Olivový olej | 15 ml |
Šunka od kosti | 40 g |
Parmezán | 20 g |
Voda | 50 ml |
Sůl | dle chuti |
Pepř | dle chuti |
Čerstvá bazalka | dle chuti |
Sušené oregáno | dle chuti |
Bude se vám hodit
Z uvedených surovin připravíme cca 2 porce pizzy.
- 3 g česneku je zhruba 1 menší stroužek.
- 15 ml olivového oleje je asi 1,5 polévková lžíce.
- 15 g cibule je zhruba ¼ menší cibule.
- 20 g parmezánu jsou přibližně 2 polévková lžíce.
Chcete ušetřit čas? Zkuste už připravené sugo na pizzu.
Jak připravit keto pizzu
- Syrový květák rozebereme na jednotlivé růžičky a rozmixujeme (nebo nastrouháme pomocí hrubého struhadla) na květákovou rýži.
- Rozmixovaný květák vložíme do mísy, osolíme ho, promícháme a necháme chvíli odležet, aby lehce pustil vodu.
- Z uvedeného množství mozzarelly odkrojíme 10 g, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme ke květáku a promícháme společně se směsí na omeletu.
- Vznikne kompaktní těsto, ze kterého rukama vytvoříme na pečicím papíře korpus pizzy.
- Květákový korpus dáme do trouby vyhřáté na 200 °C (ideálně na program horkovzduch).
- Zatímco se pizza peče, připravíme sugo.
- Na lžíci olivového oleje zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, nakrájená rajčata, podlijeme vodou a necháme krátce povařit.
- Sugo osolíme, opepříme, přidáme nasekanou čerstvou bazalku (postačí asi 6 lístků bazalky) a jakmile se odpaří většina vody, rozmixujeme.
- Jakmile začnou korpusu zlátnout okraje, vyndáme ho z trouby, potřeme nachystaným sugem, poklademe natrhanou šunkou a tenkými plátky mozzarelly.
- Zlehka pokapeme olivovým olejem a posypeme oreganem a parmezánem. Vrátíme zpět do trouby a pizzu dopékáme ještě cca 10 minut (do zezlátnutí sýra).
Low carb květáková pizza bez mouky
Květák obsahuje betakaroten, významné množství vitamínu C, dále vitamíny B a E, vápník, mangan a hořčík. Má v sobě také malé množství sacharidů a minimální množství kalorií, takže je skvělým společníkem pro jakoukoliv dietu.
Posiluje imunitní systém. Pomáhá při nemocech močového měchýře a tlustého střeva. Je vhodný při ledvinových potížích.
Díky tomu, že je poměrně chudý na bílkoviny, je zapotřebí ho kombinovat s potravinami, které mají bílkovin dostatek. My jsme zvolili variantu s naší proteinovou omeletou.
Chcete těsto na pizzu už hotové?
Pak ochutnejte naše těsto na proteinovou pizzu. Upečete z něj za 5 minut křupavou pizzu, kterou můžete s povolenou zeleninou už od 1. kroku diety.
Výživové hodnoty | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci: | 1 202 kJ/ 287 kcal |
Bílkoviny | 23,5 g |
Sacharidy | 8,1 g |
Tuky | 17,3 g |
Vláknina | 3,6 g |
TIP! Vyzkoušejte i další naše dietní low carb recepty.
Použité produkty
Hodnocení od našich spokojených zákazníků
Vhodné jako
Autor
Silvie LabuťováAutorka báječných keto receptů z těch nejkvalitnějších surovin. Je důkazem toho, že vařit se dá chutně i bez zbytečných cukrů.
Vedle keto pizzy vám bude také chutnat


Potřebujete poradit?

Protein rovnou do e-mailu
Recepty, novinky a tajné akce.
Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.