
- velmi snadné
- 1 porce
- 80 min
- od 2. kroku

Jemná panna cotta – smetanový dezert k různým příležitostem. Zkuste ji v naší verzi. S vanilkovou příchutí, ovocným přelivem a vědomím, že si ji smíte dopřát, i když si hlídáte linii.
Na keto panna cottu potřebujeme
Proteinová panna cotta – příchuť smetana a vanilka (7 porcí) | 27 g |
Mandlové mléko | 100 ml |
Borůvky | 30 g |
Maliny | 30 g |
Čekankový sirup | 5 ml |
Voda | 50 ml |
Bude se vám hodit
Na recept jsme použili mraženou ovocnou směs borůvek a malin.
- 27 g proteinové panna cotty je 1 sáček.
- 5 ml čekankového sirupu je zhruba 1 čajová lžička.
Jak připravit keto panna cottu
- Proteinovou panna cottu rozmícháme v mléce, nalijeme do formičky a necháme dle návodu ztuhnout v lednici.
- Mražené ovoce dáme do menšího hrnce, podlijeme vodou a přivedeme k varu.
- K ovoci přidáme čekankový sirup a jakmile se rozpustí a odpaří se zhruba polovina tekutiny z ovoce, dáme stranou trochu zchladnout.
- Hotovou panna cottu vyklopíme na talíř, polijeme vlažnou ovocnou směsí a můžeme ozdobit snítkou máty.
Proč zrovna mandlové mléko?
Mandlové mléko patří mezi rostlinná mléka. Jsou alternativou klasického mléka, především kravského.
- Jsou čistě rostlinného původu, obecně se vyrábějí buď z obilovin, anebo z ořechů a semen.
- Často jsou bezlaktózová, mohou je tak i osoby s nesnášenlivostí mléčných produktů.
- Jsou zásobárnou vitamínů a minerálu, jsou dobře stravitelná, lehká.
- Mezi nejznámější patří mléka ovesná, rýžová, mandlová a sójová.
Výživové hodnoty | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci: | 771 kJ/184 kcal |
Bílkoviny | 19,7 g |
Sacharidy | 12,9 g |
Tuky | 4,4 g |
Vláknina | 7,9 g |
Použité produkty
Hodnocení od našich spokojených zákazníků
4,6
16 hodnocení
Vhodné jako
Autor
Silvie LabuťováAutorka báječných keto receptů z těch nejkvalitnějších surovin. Je důkazem toho, že vařit se dá chutně i bez zbytečných cukrů.
Mlsejte bez zbytečného cukru
Online


Potřebujete poradit?

Protein rovnou do e-mailu
Recepty, novinky a tajné akce.
Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.
Odesláním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů