Recept na keto kaši s malinami
Recept na keto kaši s malinami

Milovníci sladkých snídaní, tenhle recept je hlavně pro vás. Vydatnou proteinovou kaši připravíte během pár minut. Zahřejte se po probuzení sladkou, ale dietní snídaní s čerstvými malinami.

Na keto kaši s malinami potřebujeme

Proteinová kaše – příchuť malina (7 porcí)27 g
Mandlové mléko100 ml
Mandlová smetana20 ml
Mandle10 g
Kokos plátky5 g
Čekankový sirup (350 g)5 g
Maliny30 g

Nechcete vážit?

Jak připravit malinovou keto kaši

  1. Mandlové mléko ohřejeme tak, aby bylo horké, ale nevařilo se.
  2. Do horkého mléka přidáme směs na proteinovou kaši a metličkou nebo eklektickým šlehačem společně vyšleháme do hladkého krému.
  3. Mandlovou smetanu (měla by mít pokojovou teplotu) smícháme s čekankovým sirupem a opatrně zašleháme ke kaši.
  4. Hotovou keto kaši přendáme do misky, posypeme čerstvými malinami a ozdobíme plátky mandlí a kokosu.

Jak si vyrobit domácí mandlové mléko

Mandle namočíme do studené vody tak, aby byly kompletně ponořené. Takto odpočívat je necháme alespoň 4 hodiny, nejlépe však přes noc. Budou se nám nejen lépe mixovat, ale mléko bude i krémovější, a co je hlavní – mandle tím aktivujeme!

Další den z mandlí slejeme vodu, dáme je do mixéru spolu s dostatečným množstvím čerstvé studené vody a rozmixujeme je na kaši. Můžeme přidat i špetku soli, která zvýrazní nasládlou chuť ořechů. Následně směs přecedíme přes bavlněné plátýnko a vymačkáme do misky hotové mléko. V lednici vám domácí mandlové mléko vydrží 3–4 dny.

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci:1 169 kJ / 280 kcal
Bílkoviny19,9 g
Sacharidy12,6 g
Tuky14,4 g
Vláknina9,6 g

Použité produkty

Hodnocení od našich spokojených zákazníků

4,7
6 hodnocení
Silvie Labuťová autorka receptů KetoDiet

Autorka báječných keto receptů z těch nejkvalitnějších surovin. Je důkazem toho, že vařit se dá chutně i bez zbytečných cukrů.

Tipy na další dietní dezerty

Protein rovnou do e-⁠mailu

Recepty, novinky a tajné akce.

Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.

Odesláním e-⁠mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů