
- velmi snadné
- 2 porce
- 60 min
- od 2. kroku

Sladký dortík nemusí být čárou přes vaši snahu zhubnout. Tenhle tvarohový low carb zákusek štíhlým křivkám skvěle rozumí. Ochutnejte.
Na keto dortík potřebujeme
Proteinová panna cotta – příchuť smetana a vanilka (7 porcí) | 27 g |
Mražené ovoce - lesní směs | 100 g |
Tvaroh tučný (vanička) | 100 g |
Jogurt bílý řecký | 100 g |
Máslo | 20 g |
Čekankový sirup | 10 g |
Xylitol (březový cukr) | 20 g |
Voda | 150 ml |
Želatina - plátky | 1,5 g |
Nechcete vážit?
Z uvedených surovin vytvoříme 2 porce keto dortíku.
- 27 g proteinové panna cotty je 1 sáček.
- 100 g tučného tvarohu je zhruba 7 polévkových lžic.
- 100 g řeckého bílého jogurtu (5% obsah tuku) je zhruba 7 polévkových lžic.
- 10 g čekankového sirupu je přibližně 1 polévková lžíce.
- 20 g xylitol jsou zhruba 2 zarovnané polévkové lžíce.
- 1,5 g plátků želatiny je 1,5 ks.
Jak připravit keto dortík
- Plátky želatiny ponoříme do 50 ml vody a necháme asi 10 minut nabobtnat.
- Tvaroh, jogurt, změklé máslo a čekankový sirup vyšleháme tak, aby se vše spojilo do hladkého krému.
- K takto vzniklému krému přisypeme směs na proteinovou panna cottu a důkladně ji do směsi zašleháme.
- Hotový krém rozdělíme do dvou misek nebo skleniček a dáme do lednice.
- Do menšího hrnce dáme mražené ovoce, přilijeme 100 ml vody, přidáme 2 polévkové lžíce xylitolu a přivedeme k varu.
- Jakmile se xylitol rozpustí a odpaří se asi 1/3 vody, dáme hrnec stranou trochu vychladnout.
- Do ještě teplého ovocného rozvaru (nesmí být vroucí) přidáme nabobtnalou želatinu (bez vody, ve které se namáčela) a důkladně mícháme, dokud se zcela nerozpustí.
- Hotový rozvar se želatinou necháme zchladnout na pokojovou teplotu a polijeme jím přichystaný krém v miskách.
- Hotový dezert dáme do lednice vychladit, dokud želatina neztuhne.
TIP na inspiraci! Pochutnejte si na dalším z našich low carb receptů.
Xylitol = sladidlo plné benefitů
Xylitol je sladidlo, které se vyrábí z březového dřeva a má asi o 40 % menší kalorický obsah než běžný cukr. Hladinu krevního cukru tak zvedá jen mírně, což ocení především diabetici, sportovci a lidé, kteří se věnují zdravému životnímu stylu. Xylitol je doporučován mnoha stomatologickými asociacemi na celém světě schválením cukrářských výrobků bez cukru, ve kterých xylitol tvoří nejméně 50 % celkového sladidla. Xylitol je předmětem mnoha odborných studií, předpokládá se totiž, že by mohl mít i další využití v oblasti medicíny.
Výživové hodnoty | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci: | 1 297 kJ/310 kcal |
Bílkoviny | 20,2 g |
Sacharidy | 15,7 g |
Tuky | 16,7 g |
Vláknina | 3,7 g |
Použité produkty
Hodnocení od našich spokojených zákazníků
Vhodné jako
Autor
Silvie LabuťováAutorka báječných keto receptů z těch nejkvalitnějších surovin. Je důkazem toho, že vařit se dá chutně i bez zbytečných cukrů.
Ochutnejte i další low carb dezerty


Potřebujete poradit?

Protein rovnou do e-mailu
Recepty, novinky a tajné akce.
Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.