Black Friday – vybraný protein za poloviční ceny!
Navíc sleva 20 % i na Stay fit. Kód: BLACK
Navíc sleva 20 % i na Stay fit. Kód: BLACK
Nejen na Vánoce vám tenhle kapr přijde k chuti. Skvělou chuť mu dodá pikantní marináda se zázvorem, s česnekem a bylinkami. Připravit ho můžete v troubě, ale i na grilu.
Kapr | 200 g |
Jogurt bílý řecký | 140 g |
Zázvor čerstvý | 20 g |
Česnek | 12 g |
Olivový olej | 50 ml |
Čerstvý libeček | 50 g |
Čerstvá šalvěj | 5 g |
Sůl | dle chuti |
Pepř | dle chuti |
Citrónová šťáva | 5 ml |
Z uvedených surovin vytvoříme 2 porce.
Na tento recept jsme použili bílý řecký jogurt s 5% obsahem tuku.
Pokud si chcete kapra připravit na grilu, pak je ideální ve formě filetů bez kostí. Filety si vždy rozdělte na jednotlivé porce, mnohem lépe se vám s nimi bude manipulovat. Pokud se nechcete zdržovat přípravou kapřích filetů, můžete ho rozdělit na tzv. podkovy. Maso z kapra nemusíte dlouze marinovat, stačí jen krátké odležení v marinádě chvíli před samotným grilováním.
Naše tipy:
Výživové hodnoty | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci: | 1 179 kJ/282 kcal |
Bílkoviny | 21,2 g |
Sacharidy | 3,9 g |
Tuky | 17,7 g |
Vláknina | 0,2 g |
Autorka báječných keto receptů z těch nejkvalitnějších surovin. Je důkazem toho, že vařit se dá chutně i bez zbytečných cukrů.
Recepty, novinky a tajné akce.
Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.