
- velmi snadné
- 1 porce
- 30 min
- od 2. kroku

Bramborové hranolky zná každý. Každý také ví, že do diety úplně nepatří. Zkuste si je připravit z dýně hokaido. Koření a sýr z nich udělá famózní pochoutku. A můžete je zobat, i když si hlídáte linii.
Na dýňové hranolky potřebujeme
Dýně hokaido | 100 g |
Parmezán | 15 g |
Mandlová mouka | 10 g |
Sušené oregáno | 2 g |
Olivový olej | 10 ml |
Sůl | dle chuti |
Pepř | dle chuti |
Nechcete vážit?
- 15 g strouhaného parmezánu = 1 polévková lžíce
- 10 g mandlové mouky = 1 polévková lžíce
- 2 g sušeného oregana = 1 čajová lžička
- 10 ml olivového oleje = 1 polévková lžíce
Jak připravit dýňové hranolky
- Dýni hokaido oloupeme, vydlabeme a nakrájíme na tenké hranolky.
- Nachystané hranolky vložíme do misky, přidáme lžíci olivového oleje a promícháme, aby se hranolky v oleji co nejvíc obalily.
- Mandlovou mouku si smícháme s oreganem a strouhaným sýrem.
- V připravené směsi obalíme nachystané hranolky.
- Přendáme je na pečicí papír a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C 10–15 min (záleží na tloušťce hranolek).
Hotové hranolky osolíme a opepříme dle chuti až při podávání.
Jak na domácí dip k hranolkům z dýně
Připravte si hranolky s česnekovým dipem. V jogurtu rozmíchejte lžičku olivového oleje, přidejte prolisovaný česnek, nasekanou petrželovou nať a dochuťte solí a pepřem.

Makroživiny a energetická hodnota | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci: | 1 191 kJ/285 kcal |
Bílkoviny | 9,3 g |
Sacharidy | 11,1 g |
Tuky | 18,9 g |
Vláknina | 3,3 g |
Hodnocení od našich spokojených zákazníků
4,5
4 hodnocení
Vhodné jako
Autor
Silvie LabuťováAutorka báječných keto receptů z těch nejkvalitnějších surovin. Je důkazem toho, že vařit se dá chutně i bez zbytečných cukrů.
Další recepty s dýní i jinou zeleninou
Online


Potřebujete poradit?

Protein rovnou do e-mailu
Recepty, novinky a tajné akce.
Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.
Odesláním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů