Recept na dýňové hranolky
Recept na dýňové hranolky

Bramborové hranolky zná každý. Každý také ví, že do diety úplně nepatří. Zkuste si je připravit z dýně hokaido. Koření a sýr z nich udělá famózní pochoutku. A můžete je zobat, i když si hlídáte linii. 

Na dýňové hranolky potřebujeme

Dýně hokaido100 g
Parmezán15 g
Mandlová mouka10 g
Sušené oregáno2 g
Olivový olej10 ml
Sůldle chuti
Pepřdle chuti

Nechcete vážit?

  • 15 g strouhaného parmezánu = 1 polévková lžíce 
  • 10 g mandlové mouky = 1 polévková lžíce 
  • 2 g sušeného oregana = 1 čajová lžička 
  • 10 ml olivového oleje = 1 polévková lžíce 

Jak připravit dýňové hranolky

  1. Dýni hokaido oloupeme, vydlabeme a nakrájíme na tenké hranolky
  2. Nachystané hranolky vložíme do misky, přidáme lžíci olivového oleje a promícháme, aby se hranolky v oleji co nejvíc obalily. 
  3. Mandlovou mouku si smícháme s oreganem a strouhaným sýrem
  4. V připravené směsi obalíme nachystané hranolky. 
  5. Přendáme je na pečicí papír a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C 10–15 min (záleží na tloušťce hranolek). 
    Hotové hranolky osolíme a opepříme dle chuti až při podávání. 

Jak na domácí dip k hranolkům z dýně

Připravte si hranolky s česnekovým dipem. V jogurtu rozmíchejte lžičku olivového oleje, přidejte prolisovaný česnek, nasekanou petrželovou nať a dochuťte solí a pepřem. 

Makroživiny a energetická hodnota

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci:1 191 kJ/285 kcal 
Bílkoviny9,3 g
Sacharidy11,1 g
Tuky18,9 g
Vláknina3,3 g

Hodnocení od našich spokojených zákazníků

4,3
3 hodnocení
Silvie Labuťová autorka receptů KetoDiet

Autorka báječných keto receptů z těch nejkvalitnějších surovin. Je důkazem toho, že vařit se dá chutně i bez zbytečných cukrů.

Další recepty s dýní i jinou zeleninou

Protein rovnou do e-⁠mailu

Recepty, novinky a tajné akce.

Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.

Odesláním e-⁠mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů