Cuketové špagety s restovanou hlívou a proteinovou omeletou

- snadné
- 1 porce
- 30 min
- od 1. kroku

Zdravější verzi klasických špaget uvítáte nejen, když chcete ve svém jídelníčku omezit sacharidy. Připravte si cuketové špagety netradičně – s restovanou hlívou a proteinovými plackami.
Na cuketové špagety s hlívou potřebujeme
Proteinová omeleta – příchuť slanina a cibulka | 27 g |
Hlíva ústřičná | 50 g |
Cuketa | 80 g |
Cibulka jarní | 10 g |
Smetana na vaření | 15 ml |
Olivový olej | 15 ml |
Drcený kmín | 1 g |
Sůl | dle chuti |
Pepř | dle chuti |
Čerstvá petrželka | dle chuti |
Čerstvá bazalka | dle chuti |
Voda | 350 ml |
Nechcete vážit?
- 27 g proteinové omelety je 1 sáček.
- 15 g smetany na vaření je zhruba 1 polévková lžíce.
- 20 ml olivového oleje jsou zhruba 2 polévkové lžíce.
- 1 g drceného kmínu je asi ½ čajové lžičky.
Jak připravit cuketové špagety s hlívou
- Z cukety si nachystáme spiralizérem špagety, případně klasickou škrabkou na brambory široké nudle.
- Vložíme je do misky, přelijeme 200 ml vroucí vody a necháme chvíli prohřát.
- Na polovině uvedeného množství oleje zpěníme jarní cibulku, přidáme na malé kousky nakrájenou hlívu a orestujeme.
- Ochutíme pepřem a drceným kmínem, lehce osolíme a podlijeme 50 ml vody.
- Jakmile se voda odpaří, přidáme do pánve scezené cuketové špagety a promícháme.
- Přisypeme nasekanou petrželovou nať a na závěr zjemníme lžící smetany na vaření.
- Krátce prohřejeme a dáme stranou.
- Proteinovou omeletu důkladně rozmícháme ve 100 ml vody, přidáme k ní nadrobno nasekanou bazalku a na zbytku olivového oleje smažíme malé placičky.
- Na talíř nandáme hotové špagety s hlívou a proteinovými placičkami.
- Zdobíme dle chuti nasekanými bylinkami.
Zázračná hlíva ústřičná
V hlívě najdeme látky v takovém množství a poměru, který lidskému organismu maximálně vyhovuje. Bere živiny ze stromů a člověk si je může vzít z hlívy. Její hojivé účinky spočívají hlavně v látkách, které mají schopnost aktivovat buňky zajišťující přirozenou imunitu organismu. Kromě toho hlíva obsahuje celou řadu vitamínů, proteiny, steroly, některé mastné kyseliny a stopové prvky chromu, mědi, železa, jódu, sodíku, selenu a zinku. Kromě těchto cenných látek obsahuje hlíva také vlákninu, díky které se z těla uvolňují usazené škodliviny.
Tip: Připravili jsme pro vás přehled nejlepších olejů na smažení.
Výživové hodnoty | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci: | 1 191 kJ/285 kcal |
Bílkoviny | 19,7 g |
Sacharidy | 10,7 g |
Tuky | 17,6 g |
Vláknina | 3,5 g |
Použité produkty
Hodnocení od našich spokojených zákazníků
Vhodné jako
Autor
Silvie LabuťováAutorka báječných keto receptů z těch nejkvalitnějších surovin. Je důkazem toho, že vařit se dá chutně i bez zbytečných cukrů.
Mohlo by vám také chutnat


Potřebujete poradit?

Protein rovnou do e-mailu
Recepty, novinky a tajné akce.
Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.