Bezlepkový čokoládový koláč

3 hodnocení

Recept na bezlepkový čokoládový koláč
Recept na bezlepkový čokoládový koláč

Nadýchaný dortík, který vás rozmazlí bohatou chutí čokolády. Jednoduchý recept, ideální pro všechny milovníky sladkého a vyznavače low carb stylu. 

Na bezlepkový čokoládový koláč potřebujeme

Vejce3 ks
Mandlová mouka100 g
Xylitol – březový cukr60 g
Kakao holandské10 g
Vlašské ořechy25 g
Sůlšpetka
Máslo50 g
Kypřicí prášek do pečiva2 g
Citrónová kůradle chuti
Hořká čokoláda 70%20 g

Nechcete vážit?

Z uvedených surovin připravíme 5 porcí čokoládového koláče.  

  • 100 g mandlové mouky = 12 polévkových lžic
  • 60 g xylitolu = 5 polévkových lžic
  • 10 g holandského kakaa = 1 polévková lžíce
  • 2 g kypřicího prášku do pečiva = ½ čajové lžičky

Jak připravíme bezlepkový čokoládový koláč

  1. Žloutky vyšleháme s polovinou xylitolu (30 g).
  2. Poté přidáme mandlovou mouku, máslo, namleté vlašské ořechy, kakao, čokoládu nalámanou na malé kousíčky nebo nastrouhanou, sůl, prášek do pečiva a citronovou kůru. Vše promícháme.
  3. Z bílků a zbytku xylitolu (30 g) vyšleháme sníh, a nakonec přidáme k ostatním surovinám.
  4. Vše lehce promixujeme, aby se těsto spojilo.
  5. Čokoládovou směs nalijeme do formy vystlané pečicím papírem.
  6. Pečeme na 180 stupňů cca 40 minut.

Makroživiny a energetická hodnota

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci:1 424 kJ/342 kcal
Bílkoviny10,2 g
Sacharidy9,1 g
Tuky27,8 g
Vláknina2,1 g

Víc bílkovin do vašich dezertů

Pro zvýšení příjmu bílkovin můžete čokoládový koláč servírovat s proteionovým krémem nebo s řeckým jogurtem. Zkuste ho také promazat naším extra ovocným džemem bez přidaného cukru.

Použité produkty

Hodnocení od našich spokojených zákazníků

4,7
3 hodnocení
Autorka keto receptů Kateřina Wágnerová

Autorka báječných keto receptů miluje vaření i pečení. Ráda zkouší nové věci a experimentuje se surovinami. Zkuste to podle ní i vy.

Ochutnejte i další dezerty

Protein rovnou do e-⁠mailu

Recepty, novinky a tajné akce.

Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.

Odesláním e-⁠mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů