Keto Diet
Košík0

Bezlepkový čokoládový koláč

Recept na bezlepkový čokoládový koláč
Recept na bezlepkový čokoládový koláč

Nadýchaný dortík, který vás rozmazlí bohatou chutí čokolády. Jednoduchý recept, ideální pro všechny milovníky sladkého a vyznavače low carb stylu. 

Na bezlepkový čokoládový koláč potřebujeme

Vejce3 ks
Mandlová mouka100 g
Xylitol – březový cukr60 g
Kakao holandské10 g
Vlašské ořechy25 g
Sůlšpetka
Máslo50 g
Kypřicí prášek do pečiva2 g
Citrónová kůradle chuti
Hořká čokoláda 70%20 g

Nechcete vážit?

Z uvedených surovin připravíme 5 porcí čokoládového koláče.  

  • 100 g mandlové mouky = 12 polévkových lžic
  • 60 g xylitolu = 5 polévkových lžic
  • 10 g holandského kakaa = 1 polévková lžíce
  • 2 g kypřicího prášku do pečiva = ½ čajové lžičky

Jak připravíme bezlepkový čokoládový koláč

  1. Žloutky vyšleháme s polovinou xylitolu (30 g).
  2. Poté přidáme mandlovou mouku, máslo, namleté vlašské ořechy, kakao, čokoládu nalámanou na malé kousíčky nebo nastrouhanou, sůl, prášek do pečiva a citronovou kůru. Vše promícháme.
  3. Z bílků a zbytku xylitolu (30 g) vyšleháme sníh, a nakonec přidáme k ostatním surovinám.
  4. Vše lehce promixujeme, aby se těsto spojilo.
  5. Čokoládovou směs nalijeme do formy vystlané pečicím papírem.
  6. Pečeme na 180 stupňů cca 40 minut.

Makroživiny a energetická hodnota

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci:1 424 kJ/342 kcal
Bílkoviny10,2 g
Sacharidy9,1 g
Tuky27,8 g
Vláknina2,1 g

Víc bílkovin do vašich dezertů

Pro zvýšení příjmu bílkovin můžete čokoládový koláč servírovat s proteionovým krémem nebo s řeckým jogurtem. Zkuste ho také promazat naším extra ovocným džemem bez přidaného cukru.

Použité produkty

Buďte první, kdo ohodnotí tento recept

Autorka keto receptů Kateřina Wágnerová

Autorka báječných keto receptů miluje vaření i pečení. Ráda zkouší nové věci a experimentuje se surovinami. Zkuste to podle ní i vy.

Ochutnejte i další dezerty

Protein rovnou do e-⁠mailu

Recepty, novinky a tajné akce.

Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.

Odesláním e-⁠mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů