
- velmi snadné
- 1 porce
- 10 min
- od 1. kroku

Chuť na sladké? Připravili jsme pro vás recept na sametově jemnou pěnu z avokáda. Tuhle nadýchanou domácí nutellu máte připravenou během chvilky. Pojďte na to.
Na avokádovou pěnu potřebujeme
Proteinový nápoj – příchuť lískový oříšek a čokoláda (35 porcí) | 27 g |
Kakao holandské | 10 g |
Avokádo | 50 g |
Kokosové mléko (light) | 30 ml |
Kravské mléko | 20 ml |
Čekankový sirup | 5 ml |
Kokos strouhaný | 5 g |
Nechcete vážit?
- 27 g proteinového nápoje jsou 2 zarovnané odměrky.
- 10 g holandského kakaa je 1 vrchovatá polévková lžíce.
- 50 g avokáda je přibližně ¼ menšího avokáda.
- 5 ml čekankového sirupu je zhruba cca 1 čajová lžička.
- 5 g strouhaného kokosu je zhruba 1 zarovnaná polévková lžíce.
- Na tento recept jsme použili polotučné kravské mléko.
Jak připravit avokádovou pěnu
- Avokádo oloupeme a nakrájíme na kousky.
- Vložíme ho do mixéru, přidáme kakao a proteinový nápoj s příchutí lískových oříšků a čokolády.
- Směs osladíme čekankovým sirupem a rozmixujeme.
- Jakmile se vše důkladně spojí, přilijeme kokosové a polotučné mléko a ještě chvíli mixujeme, dokud nevznikne nadýchaná pěna.
- Hotovou pěnu přendáme do skleničky a dáme na chvíli vychladit do lednice.
- Před podáváním ozdobíme lžičkou strouhaného kokosu.
Jak poznáme zralé avokádo?
Avokádo vybíráme zralé. Na pěnu se hodí měkčí kousek, aby se krásně rozmixovalo a vznikl hladký krém.
Kontrola hmatem
Jednou z možností je avokádo ohmatat/pomačkat a zkontrolovat jeho měkkost a pružnost. Jestliže je tvrdé, je nedozrálé. V případě, že je jakoby kašovitě měkké, je přezrálé a prakticky zkažené. Správně zralý kus je lehce měkký a pružný.
Barva dužiny
Naprosto spolehlivým ukazatelem správné zralosti avokáda je barva dužiny, kterou nakonec budeme konzumovat. Barva se samozřejmě může trochu lišit podle jednotlivých odrůd, ale vždy je více či méně žlutá. Rozsah barevnosti může být od žlutobílé přes žlutozelenou a po sytě žlutou. V případě, že je dužina zelená, je ovoce nezralé. Je-li naopak nahnědlé, nebo dokonce vyloženě hnědé, rovnou ho vyhoďte, protože je přezrálé a zkažené.

Výživové hodnoty | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci: | 1 200 kJ/287 kcal |
Bílkoviny | 20,7 g |
Sacharidy | 10,1 g |
Tuky | 15,9 g |
Vláknina | 9,3 g |
Co uvařit zítra? Pro inspiraci vyrazte do low carb receptů.
Použité produkty
Hodnocení od našich spokojených zákazníků
Vhodné jako
Autor
Silvie LabuťováAutorka báječných keto receptů z těch nejkvalitnějších surovin. Je důkazem toho, že vařit se dá chutně i bez zbytečných cukrů.
S našimi recepty mlsejte bez výčitek


Potřebujete poradit?

Protein rovnou do e-mailu
Recepty, novinky a tajné akce.
Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.