Black Friday – vybraný protein za poloviční ceny!
Navíc sleva 20 % i na Stay fit. Kód: BLACK
Navíc sleva 20 % i na Stay fit. Kód: BLACK
Tentokrát jsme se vrhli na pečení. Vymysleli, ozkoušeli a ochutnali jsme pro vás 3 nové recepty. Všechny si můžete připravit i v průběhu keto diety. Pojďte rozšířit svůj jídelníček o další skvělá jídla.
Budeme potřebovat:
Jak na to:
Cuketu nakrájíme na kolečka. Filet z lososa osolíme, opepříme a zakápneme citronem. Na plech vyložený pečicím papírem položíme rybu a plátky cukety, které osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 20 – 30 minut.
Mezitím si připravíme jogurtový dip. Kopr nasekáme na jemno a přidáme do připraveného jogurtu. Osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Vše důkladně promícháme.
Jogurtový dip servírujeme společně s lososem a cuketou. Ozdobit můžeme snítkou kopru a plátkem citronu.
“Losos je jedním z nejlepších zdrojů omega 3 mastných kyselin, které mají mnoho pozitivních účinků na naše zdraví. Například zmírňují záněty, snižují krevní tlak a mají velmi dobrý vliv na náš kardiovaskulární systém. U lososa je důležitá jeho kvalita, původ a chov. Například losos z volného chovu bude chuťově i nutričně kvalitnější než losos, který se chová na farmách,” říká výživový poradce Jiří Skála.
Budeme potřebovat:
Jak na to:
Umytou brokolici vložíme do vroucí vody a vaříme do poloměkka. Vodu slijeme a brokolici odstavíme.
Rozklepneme vejce, které osolíme, opepříme a přidáme do něj nastrouhaný parmezán a muškátový oříšek. Celou směs promícháme.
Zapékací mísu vymažeme olivovým olejem a vysypeme sezamovým semínkem. Brokolici pokrájíme na menší kousky a vložíme do zapékací mísy. Zalijeme směsí z vajec a parmezánu. Zapékáme 20 minut při teplotě 200 °C dozlatova.
Budeme potřebovat:
Jak na to:
Pražmu očistíme, omyjeme a osušíme. Potřeme ji olivovým olejem a dovnitř vložíme pár větviček tymiánu. Rybu přemístíme na pečicí papír a osolíme. Vložíme na cca 25 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
Oloupané avokádo nakrájíme na kostičky a pokapeme ho citronovou šťávou, aby nezhnědlo. Přídáme nakrájené ředkvičky, okurku a polníček. Z olivového oleje, citronové šťávy a balsamica připravíme dresink, který přidáme do salátu, a vše společně promícháme.
Pečenou pražmu podáváme společně s avokádovým salátem.
“Avokádo obsahuje mnoho tuků prospěšných pro naše zdraví. Až 60 % z nich tvoří mononenasycené mastné kyseliny (MUFA). Ty mají mimo jiné protizánětlivý efekt a snižují hladinu celkového a LDL cholesterolu v krvi. V avokádu je také množství vitamínů (B6, B9, C a K) a minerálních látek, především draslíku, který napomáhá správnému fungování srdce a zdraví kostí,” popisuje benefity tohoto ovoce výživový poradce Jiří Skála.
Jak vidíte, keto vaření není v žádném případě stereotyp. Sledujte náš blog a těšte se na další zajímavé recepty.
Tenhle článek stojí za sdílení!
Jako správný copywriter zásobuje náš blog novinkami ze světa proteinové diety, rozhovory o hubnutí a články z oblasti aktivního životního stylu.